Effectiever campagne voeren:

Campagnevoeren is vrijwilligerswerk. Weten welke boodschap waar te brengen maakt de campagne efficiënter, goedkoper en daadkrachtiger. Dit bespaart tijd, geld en blijven de vrijwilligers gemotiveerd om de volgende keer weer te helpen canvassen!

Mijn politieke analyse houdt rekening met het stemgedrag per stemlokaal. Beschreven uitkomsten maken inzichtelijk waar de uw stemmers zijn; in welke wijk, maar ook bij welke partij. Daardoor weet u welke standpunten waar het beste gehoord worden.

Succesvol campagne voeren doet u door tijd en energie op het juiste moment en plaats in te zetten!

Vraag naar de mogelijkheden. corvosciences@gmail.com

 

Uitkomsten van de analyse:

Een met zorg samengesteld rapport geeft inzicht waar effectief campagne gevoerd kan worden. Een voorbeeld van het rapport is hieronder afgebeeld. Historische verlopen worden weergegeven (A). De effectiviteit van de campagne wordt weergegeven met een kleurenkaart (B). Rondom de groene stembureaus heeft campagne voeren het meeste effectief. Rondom de rode stembureaus kost succesvol campagne voeren veel tijd en energie. Ook specifiek uitgelichte factoren worden weergegeven (C). Daarbij kan per stembureau het stemgedrag worden geïdentificeerd (D). Zo weet u welk standpunt waar het meeste gehoord hoort.

figuur: voorbeelden van het analyse rapport, waarbij historische trends (A), effectiviteit van de campagne (B), specifieke factoren die van belang zijn (C) en het stemgedrag (D) inzichtelijk worden gerapporteerd.

 

Het verschil:

In tegenstelling tot de andere analyses, maak ik geen gebruik van enquêtes, maar van de opkomsten en uitslagen per stemlokaal. Onderzoek wijst uit dat maar 10% van de mensen uit idealisme stemt; 90% laat zich adviseren en volgt de ‘idealisten’. Dat betekent dat bij (telefonische) enquêtes er 10 mensen gebeld moeten worden om die ene persoon te vinden waar de campagne op gestuurd wordt. Deze analyse maakt gebruik van verschuivingen op het stemgedrag waardoor je kan zien of wijken ‘progressief links’ of ‘economisch rechts’ georiënteerd zijn en welke punten van het verkiezingsprogramma het beste gehoord worden.

 

Hoe werkt het:

De analyse bestaat uit een aantal stappen.

  1. Verzamelen van uitslagen per stembureau. Voor een volledige analyse zijn de uitslagen nodig van de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en 2014 en Tweede Kamer verkiezingen van 2012 en 2017. Kunt u zelf deze uitslagen aanleveren? Dat maakt de analyse aanzienlijk sneller!
  2. Welke partijen doen er mee bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018?  Als er nieuwe partijen meedoen, of bestaande partijen fuseren, dan is dat belangrijke informatie voor de analyse.
  3. Door middel van een Quick-scan wordt berekend hoeveel zetels er al gegarandeerd zijn en om hoeveel zetels de campagne nu werkelijk gaat.
  4. Een inzichtelijk rapport wordt naar u gestuurd met de resultaten duidelijk weergegeven. U weet dan waar de campagne het meeste effect heeft èn welke boodschap daar het beste gehoord wordt.

Succesvol campagne voeren doet u door tijd en energie op het juiste moment en plaats in te zetten!

 

Heeft u interesse in een analyse voor uw partij in uw gemeente? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. Mail naar: research@corvosciences.nl